Maatschappelijke Stage

Stage

Ook bij Kindervakantieweek Lieshout is het mogelijk om stage te lopen.

De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling. Veel scholen hebben maatschappelijke stage opgenomen in het onderwijsprogramma.

Hutten Bouwen

Mocht je op dit moment al uitkijken naar een stage dan is dit bij ons nu al mogelijk. Voor de Kindervakantieweek 2022 (welke plaatsvindt van 29 augustus t/m 2 september) hebben we maximaal 25 plaatsen beschikbaar voor jongeren welke de maatschappelijke stage bij ons willen invullen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij ons stage te lopen:

  • Begeleider van een groep basisschoolkinderen. Samen met medeleiding ben je verantwoordelijk voor deze groep tijdens de week. Je begeleidt tijdens een leuke, sportieve en actieve doe-week. Hou je van kinderen en werk je graag samen? Vind je het niet erg om vies te worden? Dan is dit de beste keuze voor jou.
  • Social media stagiaire. Tijdens de voorbereiding en Kindervakantieweek zelf maak je foto’s en korte filmpjes om op social media te plaatsen. Samen met je begeleider zorg je ervoor dat de ouders en andere belangstellenden mee kunnen genieten van deze leuke week. Ben je creatief, spontaan en handig met camera en computer? Meld je dan aan.
  • Décor bouwer. Tijdens de voorbereiding wordt er een verhaallijn bedacht. Om deze tot leven te laten komen werken we met een groots décor. In de aanloop naar Kindervakantieweek toe wordt dit décor getekend, geschilderd, gezaagd en opgebouwd. Ook hierbij kunnen we alle hulp goed gebruiken. Ben je handig, creatief en beschikbaar in de periode voor/tijdens de zomervakantie dan is dit echt iets voor jou!
  • Bouwploeg stagiaire. Voordat Kindervakantieweek van start kan gaan moet er een heleboel voorbereid worden. Denk hierbij aan; het zetten van hekwerk, grote tent opbouwen, gaten boren voor de hutjes, materialen klaarleggen, etc. Vele handen maken licht werk. De opbouwweek start de woensdag voor Kindervakantieweek. Steek je graag je handen uit de mouwen en ben je een teamspeler? Dan wacht de bouwploeg op jouw hulp.
  • Ondersteunen van de dagorganisatie. Elke dag van Kindervakantieweek heeft een andere opzet. Deze dagen worden georganiseerd door verschillende teams. Zij komen vanaf ongeveer januari regelmatig bij elkaar om ervoor te zorgen dat de dag vol zit met leuke, actieve en sportieve activiteiten. Lijkt het je leuk en interessant om spellen te bedenken, speurtochten op te zetten of juist iets geheel nieuws te bedenken dan is dit wellicht iets voor jou.

Vies wordenWil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar mas@kvwlieshout.nl. Wil je je aanmelden dan kun je dat via deze website meteen regelen.

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Namens Kindervakantieweek Lieshout
Nicole Teunisse, Marjon Neilen & Micha Klomp